همچنان برخی نمایندگان در رای‌گیری‌های صحن علنی شرکت نمی‌کنند-راهبرد معاصر
جانشین فرمانده کل سپاه: آتش‌بس غزه پیروزی مقاومت و تحقق وعده الهی بود شمخانی عزادار شد خطیب نماز جمعه تهران: آتش‌بس غزه پیروزی جبهه مقاومت در برابر اسرائیل است / ایران امروز ابرقدرت است نمایش اقتدار مرزبانان در رزمایش دریایی محمد رسول‌الله (ص) در سواحل دریای عمان رئیس‌جمهور وارد مسکو شد برادر سرتیم حفاظت سید ابراهیم رئیسی: برادرم مخالف سفر رئیسی به مرز ایران و آذربایجان بود توئیت روسی حساب کاربری رهبر انقلاب در آستانه سفر رئیس‌جمهور به روسیه جانشین اطلاعات سپاه: تنها ۱۳ تا ۱۵ درصد تحت تأثیر مسئله حجاب قرار گرفته‌اند دومین رهبر انجمن حجتیه درگذشت دعوت به راهپیمایی جمعه نصر و جشن پیروزی در سراسر کشور دستگیری ۱۵ تروریست در سیستان و بلوچستان/ عملیات ناتمام! رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: دشمن جرأت نگاه چپ به ایران ندارد رهبر انقلاب: صبر و ایستادگی مردم و مقاومت فلسطین، رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد الحاق سامانه‌های موشکی جدید به ارتش/پهپاد‌های مهاجم در جاسک‌ + تصاویر بیانیه سپاه درباره آتش‌بس در غزه: حماس قهرمان از میدان مذاکره و توافق، سربلند بیرون آمد

همچنان برخی نمایندگان در رای‌گیری‌های صحن علنی شرکت نمی‌کنند

یکی از نکات قابل تأمل جلسه علنی امروز مجلس این بود که ۲۷ نفر از نمایندگان علی‌رغم حضور در صحن بهارستان، به خود زحمت ندادند که به طرح تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی حتی رای ممتنع بدهند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 08
کد خبر: ۴۹۷۶۰

به گزارش راهبرد معاصر یکی از دستور کارهای جلسه علنی امروز  (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان در مورد تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و بهبود شرایط کسب و کار بود که در نهایت نمایندگان با این تقاضا موافقت نکردند.

اما نکته قابل تامل در رابطه با این موضوع این است که  در  حالی که در زمان رای‌گیری برای تقاضای تشکیل کمیسیون حمایت از تولید ملی، 241 نفر از نمایندگان در مجلس حاضر بودند، تنها 214 نفر از آنها در رای‌گیری شرکت کردند.  پیش از این در گزارشی به مسئله عدم التزام و توجه نمایندگان به شرکت در رای گیری های مجلس پرداخته بود.

در گزارش مذکور که یکی از دلایل نگارش آن  8 رای ممتنعی بود که در موضوع انتخاب رئیس مجلس یازدهم  از سوی نمایندگان داده شده بود،  به این مسئله اشاره شد که آرای سفید  نمایندگان را می‌توان اینگونه تفسیر کرد که برای آنها یا فرقی نمی‌کرد که رئیس مجلس چه کسی باشد و یا هنوز به نتیجه نرسیده بودند که به چه کسی رای بدهند.

همچنین این مسئله مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفت که رای ممتنع هر چند ظاهری ساده دارد ولی محل تأمل جدی است. به عنوان مثال نمایندگان مجلس دهم در جریان رای‌ اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در جلسه علنی 25 مرداد 96 در مجموع 270 رای ممتنع به صندوق انداختند. و در ادامه نیز  این سوال مطرح شد که  آیا نمایندگانی که رای ممتنع داده بودند، برای شناخت وزرای پیشنهادی، تمام تلاش خود را به کار بردند؟ و اگر تلاش و تحقیقی برای شناخت وزرای پیشنهادی داشتند، آیا شناختن این وزرا آنقدر سخت بود که نتوانستند به نتیجه برسند که رای موافق یا مخالف بدهند و در نهایت مجبور به دادن "رای ممتنع" شدند؟ آیا این توقع که نمایندگان مجلس شورای اسلامی حداقل تلاش خود را برای شناخت وزرای پیشنهادی به کار می‌بستند تا مجبور به دادن 270 رای ممتنع نشوند، توقعی بیجاست؟

اما در ماجرای رای‌گیری امروز مجلس به طرح تشکیل کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی، نمایندگان در راستای  بی‌اعتنایی به موضوعاتی که در مجلس مطرح می‌شود، یک گام به پیش رفتند و 27 نفر از آنها  برغم حضور در صحن مجلس،  حتی به خود این زحمت را ندادند که حداقل پای صندلی خود حاضر شوند و رای ممتمع به طرح مورد نظر بدهند.

به نظر می‌رسد جلوگیری از دادن رای‌های سفید و بی‌سرانجام و بالابردن حساسیت وکلای ملت در مورد موضوعاتی که در مجلس مطرح می‌شود، با تصویب طرح شفافیت‌ آرای نمایندگان که اخیرا با امضای تعدادی از نمایندگان تقدیم هیئت رئیسه‌ مجلس شد، محقق خواهد شد.

 

تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار